audiosmart_betone_podcast_rendezveny_Kollarik Tamás

DR. Takó sÁndor

Filmrendező

 

Magyar Mozgókép-díjas producer, filmrendező, jogász, egyetemi oktató. Az első Netflix forgalmazású magyar filmsorozat, A martfűi rém producere.  

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karának, valamint a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem animációs tanszékének oktatója. 2018-ban alapította meg saját filmprodukciós cégét, a hazai vonatkozású, de nemzetközi piacra szánt filmeket gyártó FilmHungary-t. 

A Puskás Ferenc gyermekkori kalandjait bemutató Puskás Öcsi és barátai című 12 részes animációs mesesorozat társproducere. Készített díjnyertes dokumentumfilmet az elmúlt években Erdélyről, Hollywood magyar alapítóiról, Nikola Tesla inspiratív közép-európai életéről, valamint a Honfoglaló magyarokról is. A Magyarok Hollywoodban könyvsorozat kiadó-szerkesztője. A könyvsorozat keretében olyan alkotók életrajzi kiadványait hozta haza, mint a Paramount Pictures-t alapító Zukor Adolf, a 20th Century Fox-ot alapító, William Fox, a háromszoros Oscar-díjas zeneszerző Rózsa Miklós, az ötszörös Emmy-díjas Csupó Gábor, és a brit filmművészet Oscar-díjas megújítója, Pressburger Imre önéletrajzai. 

A Magyar Művészeti Akadémia alumni ösztöndíjas művésze. A Nemzeti Filmiroda mozifilmeket besoroló Korhatár Bizottságának tagja.